In 2017 hebben wij aan openbaar vervoer kosten 2015,86 euro uitgegeven. 99% van deze kosten zijn gemaakt door Zuinigeman en 1% door vriendlief.
Het is een hoog bedrag. Maar ik reis ook gemiddeld 4 dagen per week naar mijn werk, een gedeelte krijg ook vergoed door middel van reiskosten vergoeding. En in de weekenden kan ik altijd gratis reizen met het abonnement dal vrij die ik heb en doordeweeks buiten de spits. Als ik naar familie op bezoek ga kan ik makkelijk buiten de spits de trein pakken.
De laatste tijd heb ik veel nachtdiensten en als ik uit de nachtdienst komt om 07:15 uur dan reis ik in de spits en betaal ik de volle prijs voor een kaartje. Daardoor kunnen de kosten nog oplopen in 2018. Ook woonden wij in 2017 nog 9 maanden in Rotterdam en reisde ik veel met de metro.
Hoeveel geef jij per maand of per jaar uit aan het openbaar vervoer?
16 januari 2018
Over Mij
Zuinige man (31) samen met vriendlief (29) gaan wij zuinig door het leven. Zuinigeman is een Geld Blog. Wij bewandelen de weg van het (be)sparen en bezuinigen om onze schulden af te lossen.
Op mijn geld blog Zuinigeman.nl deel ik mijn verhaal en geef ik tips over financieel onafhankelijk worden, door zuinigaan te leven, bezuinigen, besparen, zuinig aan, consuminderen en aflossen van schulden, financiële onafhankelijkheid, waaronder ook de hypotheek aflossen, eenvoudig leven, hypotheekvrij en eerder stoppen met werken.
Op mijn geld blog Zuinigeman.nl deel ik mijn verhaal en geef ik tips over financieel onafhankelijk worden, door zuinigaan te leven, bezuinigen, besparen, zuinig aan, consuminderen en aflossen van schulden, financiële onafhankelijkheid, waaronder ook de hypotheek aflossen, eenvoudig leven, hypotheekvrij en eerder stoppen met werken.
Gerelateerde Berichten
Ik zelf bijna niets, omdat het openbaar vervoer op het Achterhoekse platteland niet bestaand is waar ik woon. Maar mijn man reist dagelijks naar Amsterdam per trein, dus die maakt hoge kosten.
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
Niets, het abbonement op openbaar vervoer wordt volledig betaald door mijn werk. En met schaamrood op de wangen moet ik nu eigenlijk toegeven dat ik al 3 jaar thuis zit en daarvan nog geen dag heb gewerkt voor mijn werk...ik zit in 1 of ander stelsel dat me toelaat thuis te blikven voor onze zorgbehoevende dochtertjes. Hopelijk kan ik in augustus terug starten met werken.
BeantwoordenVerwijderenNona
Ik heb een een zone abbonement en dit kost 435€ per jaar. Ik ga naar mijn werk met de auto, want het is buiten de stad. Wanneer ik niet werk ga ik niet met de auto. Parkeren is niet te doen, en heel duur. Voor mijn woon werk verkeer krijg ik een km vergoeding - Marjolein
BeantwoordenVerwijderenMan reist voor 250 per maand naar zn werk. Het komt gedeeltelijk weer terug via de eindejaarbonus als je je reiskosten kan inruilen. Ik niets, ik ga altijd met de auto ivm onregelmatige diensten (nachtdienst)
BeantwoordenVerwijderenJa, stom hè, dat de ochtendspits volgens de NS zo vroeg in gaat? Ik reis ook wel eens zo vroeg, en voel me dan altijd een beetje bekocht dat ze het als "spits" bestempelen en je dan dus geen korting krijgt.
BeantwoordenVerwijderenIk reis ook met het OV, ik gaf vorig jaar 1612 euro uit aan trein plus aan fietsreparaties (die zitten bij mij in één potje), met de treinkosten grotendeels gecompenseerd door m'n werk.
PS. Ik weet zeker dat als ik deze reizen gemaakt had met de auto in plaats van met OV en fiets, dat ik dan veel duurder uit was geweest. Denk aan aanschafkosten (gedeeld door het aantal jaren dat je de auto hebt), parkeerkosten, reparatiekosten, verzekeringen, belastingen, benzine.
Verwijderen