Ondertussen hebben wij voor dit jaar een budget gesteld van 333 euro per maand. Vorig jaar gaven wij gemiddeld 388 euro uit aan de boodschappen. De boodschappen zijn duurder geworden en toch willen wij minder geld aan de boodschappen uitgeven.
Boodschappen maart 2019
In de maand maart gaven wij 375,29 uit aan de boodschappen. Dat is weliswaar onder het gemiddelde maand budget van 2018 maar meer dan 333 euro dat wij voor eigen hebben. Voor 8,70 euro hebben wij aan koopzegels gekocht en daarmee hebben wij 366,59 uitgegeven aan de boodschappen, 33,59 euro meer uitgegeven dan begroot.
Boodschappen zijn duurder
Je merkt gewoon bij de kassa dat alles duurder is geworden en volgens het boodschappenmandje van tv-programma kassa zijn de boodschappen duurder bij Lidl, Aldi en Spar, dan bij de Jumbo, Plus en Albert Heijn. Op kwaliteit scoort Lidl en Aldi supermarkten beter dan andere supermarkten. Heb het even uitgezocht en wij gaven bij de Lidl 175,03 euro uit in de maand maart en bij de Albert Heijn gaven wij 82,14 euro uit. Overige uitgaven hebben wij gedaan bij de Jumbo, Plus en de kaasboer.
Maandmenu maart
Hieronder kan je onze maand menu bekijken. Ik kook bijna elke dag zelf en gebruik bijna geen zakjes en pakjes in mijn maaltijden die ik bereid. Maak ik tomatensaus voor de pasta, dan maak ik gebruik van verse tomaten of passata en gepelde tomaten uit blik. Gebruik ik geraspte (geiten) kaas in een recept dan rasp ik deze kaas helemaal zelf. Wat wij eten heeft vaak te maken met wat er in de aanbieding is in de winkel een aantal groenten eten wij graag zoals brocolli, witlof en uien, knoflook, champignons, wortelen, prei en kool hebben wij altijd wel in huis om onze eigen groente pakketten te maken.
Week 9
Maandag
Restjes dag.
Dinsdag
Boekweitmeel pannenkoeken , eieren, geitenmelk, beetje suiker en iets zout. Mixen en bakken maar!
Woensdag
Volkorenspelt spaghetti met groenten in tomatensaus. En rauwkost salade erbij.
Donderdag
Restjes dag.
Vrijdag
Gekookte krieltjes, spinazie en kipschnitzel/ kaasschnitzel. Gegeten bij schoonvader.
Zaterdag
Zilvervliesrijst, sperziebonen, kip/vegetarisch kip, ketjap, knoflook, sojasaus en sesamzaad. 6 personen bij ons thuis.
Zondag
Verse friet uit de airfryer, brocolli uit de oven met kaas, en een salade met feta, paprika, komkommer, ui en kipfilet / kaasschnitzel.
Week 10
Maandag
Stamppot brocolli met zachte geitenkaas.
Dinsdag
Zilvervliesrijst, groenten restjes met woksaus en gebakken spiegeleieren.
Woensdag
Restjesdag.
Donderdag
Restjesdag.
Vrijdag
Verse Frites uit de airfryer. Doperwten en wortelen & rodebietensalade met ui en feta.
Kipfilet voor vriendlief.
Zaterdag
Vegetarische oven jachtschotel met rodekool,uien champignons, vegetarisch gehakt en aardappelpuree.
Zondag
Pasta met zelfgemaakte tomatensaus met prei, ui, paprika, champignons. Geraspte geitenkaas.
Week 11
Maandag
Pasta van zondag. Ik nam het mee voor de avonddienst.
Dinsdag
Vriend at restjes op. Ik eet bij een vriendin.
Woensdag
Gekookte aardappelen. Witlof met kaas uit de oven. Rundvlees voor vriend. Ik at vegetarische balletjes erbij.
Donderdag
Rijst mie met gewokte groenten, uien, rode paprika, brocolli, sperziebonen en prei. Zoetzure woksaus. Met een omelet erbij.
Vrijdag
Bij Schoonvader gegeten. Zilvervliesrijst met gemengde groenten en gehaktballen / vegetarische ballen in teriyakisaus.
Zaterdag
Aardappelpuree, brocolli uit de oven met kaas/bruine bonen en gemarineerde kipfilet.
Zondag
Linzenlasagne, tomatensaus, champignons, uien, paprika, knoflook, kruiden. Vegetarisch gehakt. Linzenlasagne bladen.
Week 12
Maandag
Rijstmie met allerlei verse groenten uit de koelkast lade, keertje kan en klare woksaus voor de gemak en gebakken spiegeleieren.
Dinsdag
Vlaamse frietjes uit de airfryer. Broccoli met geitenkaas uit de oven, salade van rode bieten, ui en feta kaas. Vegetarische hamburger met gebakken uien. Vriendlief at gemarineerde kipfilet erbij.
Woensdag
Stamppot boerenkool met rookworst en vegetarische unox rookworst.
Donderdag
Zilvervliesrijst (overgebleven) restjes groenten uit de groentelade van de koelkast, woksaus (overgebleven) en gebakken eitjes erbij. En wij hebben weer een maaltijd met restjes gemaakt.
Vrijdag
Spelt macaroni met verse groenten, blik gepelde tomaten, tomatenpassatta en kruiden. Runder gehaktballetjes erbij.
Zaterdag
Pita broodje shoarma/vegetarische shoarma. Met salade erbij, feta ijsbergsla, tomaat, komkommer paprika en ui.
Bij de shoarma nog paprika en uien erdoor heen gebakken. Serveren met zelfgemaakte knoflooksaus.
Zondag
Overgebleven macaroni met kaas uit de oven. Macaroni ovenschotel noem je het dan.
Week 13
Maandag
Gebakken aardappelen, witlof uit de oven en vegetarische burger.
Dinsdag
Bami gemaakt met rijstnoedels. Gebakken eieren, kipfilet en zelf gemaakte satésaus.
Woensdag
Verse friet uit de airfryer met wortelen/brocolli en vegetarische bonen burger / kipfilet voor vriendlief.
Donderdag
Restjes dag.
Vrijdag
Indische gerechten gegeten bij schoonvader.
Zaterdag
Lasagne gemaakt met linzenlasagne bladen met groenten in tomatensaus en geraspte geitenkaas.
Zondag
Witlof stamppot met zachte geitenkaas met honing.
Geven jullie ook meer geld uit aan de boodschappen? En waar kopen jullie de meeste boodschappen?
Klinkt allemaal erg lekker. linzenlasagnabladen...waar koop je die? Lijkt me ook wel eens lekker. Wij geven ook meer uit idd. Ik verbaas me er iedere week weer over, dan denk ik; ongeveer 60 euro, kom ik toch weer rond de 75 uit...en dan moeten we nog naar de appie voor de rest. Ons budget was eerst 80 euro voor 4 personen, nu verhoogd naar 100 per week, ook omdat we anders zijn gaan eten hoor, maar zeker ook om de btw verhoging te kunnen betalen. Vind het soms echt de spuigaten uitlopen met bepaalde artikelen!
BeantwoordenVerwijderenAH Gele linzen lasagne. Bij de Albert Heijn. Die heb ik 1 x gekocht en nu krijg ik vaak korting als persoonlijke aanbieding.
VerwijderenLeuk om te lezen! Die jachtschotel is dus ook zonder pakje of zakje? Ben wel benieuwd naar het recept.
BeantwoordenVerwijderenHet valt me trouwens wel op dat jullie qua maaltijden niet echt gekke dingen lijken te doen, en toch ligt jullie boodschappenbudget een stuk hoger dan dat van ons. Kopen jullie veel merkproducten? Of zijn de tussendoortjes duur? Kan me voorstellen dat je als vegetarier veel noten koopt - die lust ik zelf niet.
Wij eten veel (bijna elke dag) noten, ongebrand voor een zakje van 200 gram betaal je zo minimaal rond de 2,50 euro. Wij gaven in deze maand rond de 46 euro uit aan geitenkaas bij de kaasboer een hoop geld hoor! Ook eten wij zoveel mogelijk glutenvrij.
VerwijderenDe jachtschotel is zonder pakjes en zakjes, Je bakt een paar uien,teentje knoflook champignons (vega)gehakt in een pan. Ik doe er snufje nootmuskaat, eetlepel tijm en snufje kaneel erbij. De rodekool (ronde 500 gram) maak je zelf, maar ik haal het uit de diepvriezer. Je schild een kilo aardappelen, daarmee maak je aardappelpuree, kookvocht opvangen bij het afgieten en smeuïg maken en op smaak brengen met beetje peper, zout en nootmuskaat. Je pakt een ovenschaal, gehakt op de bodem, daarna rodekool laagje maken en de laatste laag is aardappelpuree. Eventueel geraspte kaas over de aardappelpuree en dan in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten.
Wij zijn grote eters en eten zo'n ovenschotel soms met zijn tweeën op, voor 3 volwassene personen is het meer dan voldoende.
Wij, gezin met 3 kinderen en 2 katten zijn rond de 1000 euro kwijt per maand.
BeantwoordenVerwijderenWij halen de boodschappen bij AH, Ekoplaza,Amazing Oriental, Hoogvliet en Dirk. Vlees haal ik bij de slager.
Hier lijkt het mee te vallen met duurdere boodschappen. Wat ik bij de groenteboer haal is gelijk gebleven, maar ah lijkt soms wel duurder uit te pakken. Toch vind ik het lastig te beoordelen want ik koop hoofdzakelijk houdbare aanbiedingen dus mijn lijstje verschilt enorm van week tot week.
BeantwoordenVerwijderen