Ondertussen hebben wij voor dit jaar een budget gesteld van 333 euro per maand. Vorig jaar gaven wij gemiddeld 388 euro uit aan de boodschappen. De boodschappen zijn dit jaar duurder geworden en toch willen wij minder geld aan de boodschappen uitgeven.
Boodschappen mei 2019
In de mei maand gaven wij veel te veel geld uit aan de boodschappen, dit kwam enerzijds doordat wij bezoek en mee eters hadden van beide kanten van de familie. Gezellig een bbq gehad en een familie dag maar het kost toch altijd geld. Ook kochten wij 4 kg geitenkaas, 2kg aan begin van de maand en 2kg geitenkaas gekocht op 31 mei, kosten bij de kaasboer 45,15 euro.
Hoeveel hebben wij uitgegeven?
Ik schrok er zelfs, maar wij hebben 520,37 euro uitgegeven aan alle boodschappen. Inclusief 31,40 euro aan koopzegels. Dat is 187,37 euro boven ons budget van 333 euro per maand. Als je koopzegels niet meerekent dan is het 155,97 euro boven ons budget. De komende maanden gaan wij proberen minder geld uit te geven aan de boodschappen, het duurt ook nog wel even voordat wij kunnen eten uit de moestuin, wel gebruik ik verse kruiden uit de moestuin. Maar fruit en groenten moeten nog goed gaan groeien.
Maandmenu mei 2019
Hieronder kan je onze maand menu bekijken. Ik kook bijna elke dag zelf en gebruik bijna geen zakjes en pakjes in mijn maaltijden die ik bereid. Maak ik tomatensaus voor de pasta, dan maak ik gebruik van verse tomaten of passata en gepelde tomaten uit blik. Gebruik ik geraspte (geiten) kaas in een recept dan rasp ik deze kaas helemaal zelf. Wat wij eten heeft vaak te maken met wat er in de aanbieding is in de winkel een aantal groenten eten wij graag zoals brocolli, witlof en uien, knoflook, champignons, wortelen, prei en kool hebben wij altijd wel in huis om onze eigen groente pakketten te maken.
Week 18
Maandag
Restjes dag. Zo komen de restjes op en hoeven wij geen eten weg te gooien.
Dinsdag
Gekookte aardappelen, witlof uit de oven, vegetarische steak/ kipfilet.
Woensdag
Verse frieten uit de airfryer, broccoli, hamburger/vega worstje.
Donderdag
Rijst met groenten en voor deze keer kant en klare woksaus. Wel zelf groenten gesneden. (Nachtdiensten gewerkt, beetje makkelijk)
Vrijdag
Basmatirijst met vegetarisch gehakt, sperziebonen, uien, paprika's in satésaus. Alles zelfgemaakt.
Zaterdag
Gekookte aardappelen, rodekool, slavink/ vega steak.
Zondag
Restjes dag.
Week 19
Maandag
Maaltijdsalade mee genomen naar het werk i.v.m. avonddienst. Vriendlief at restjes.
Dinsdag
Rijstmie met groenten in woksaus en gebakken eieren.
Woensdag
Gekookte aardappelen, witlof uit de oven, slavink voor vriendlief.
Donderdag
Frites uit de airfryer, doperwten en brocolli, vegan steak/ kipfilet.
Vrijdag
Fusilli gemaakt doperwten / mais , met groenten in tomatensaus.
Zaterdag
Chili Sin Carne met rijst.
Zondag
Pasta oven schotel, overgebleven pasta met geraspte kaas uit de oven.
Week 20
Maandag
Overgebleven chili sin carne in een blauwe maistortilla met kaas uit de oven.
Dinsdag
Vlaamse verse frieten, broccoli/wortelen uit de oven met gegratineerde kaas. Groenten ballen en runderburger.
Woensdag
Witlof - aardappel schotel met kerriesaus overgoten en in de oven.
Donderdag
Gekookte aardappelen, rodekool, rookworst /vegaballen.
Vrijdag
Stamppot witlof
Zaterdag
Hartige spinazie quiche
Zondag
Restjes dag.
Week 21
Maandag
Stamppot rauwe andijvie met rookworst voor vriendlief.
Dinsdag
Vlaamse frieten met witlof uit de oven, vegetarische balletjes en kipfilet voorn vriendlief.
Woensdag
Zilvervliesrijst met gewokte zelf gesneden groenten, woksaus en gebakken spiegeleieren en kipfilet voor vriendlief.
Donderdag
Kapsalon Donner en kapsalon falafel. (Geen zin in koken door een ongeval)
Vrijdag
Boekweit pannenkoeken. Gemaakt met amandelmelk en eieren, iets suiker en zout.
Zaterdag
Bbqen in de tuin met familie.
Zondag
Zilvervliesrijst (overgebleven van woensdag), groenten zoals uien, paprikas, doperwten, champignons gewokt in woksaus en spiegel eieren erbij gebakken.
Week 22
Maandag
Gekookte aardappelen met witlof uit de oven. Runderburger voor vriendlief en vegetarische steak voor mij.
Dinsdag
Speltmeel pasta penne met allerlei groentes ,paprika, uien, tomaten, doperwten, verse spinazie, champignons, courgettes, knoflook, vegetarisch geruld gehakt in tomatensaus.
Woensdag
Franse frites (verse uit de supermarkt), dunne en lange sperziebonen uit de diepvries, spinazie salade met feta, tomaat en spinazie.
Donderdag
Witlof aardappel ovenschotel, met aardappelschijfjes, uien, witlof en vegetarisch gehakt.
Vrijdag
Gebakken aardappelen. Broccoli en vegetarische spinaziekaas schnitzel / kipkebab. Wij aten bij mijn vader.
Zaterdag
Gekookte aardappelen met broccoli en wortelen, vegetarische balletjes / runderburger.
Zondag
Overgebleven pasta in de middag warm gegeten. Ivm late dienst werken.
Dat is inderdaad best behoorlijk boven budget, maar ik lees dat je dus wel precies weet waardoor het komt. Dat scheelt altijd wel vind ik.
BeantwoordenVerwijderenIk dacht dat wij van witlof hielden maar jullie nog meer zo te zien !
BeantwoordenVerwijderen